Kolbász leves

Kolbászos ételek

Kolbászleves, Hozzávalók:

15 dkg füstölt kolbász,
60 dkg csont,
3 dkg liszt,
2 dl tejföl,
30 dkg vegyes zöldség,
5 dkg karalábé,
5 dkg zeller,
1 csomó zöldpetrezselyem,
1/2 dl olaj,
só,
törött bors.
Kolbász leves elkészítése:
A csontot megmossuk, és feltesszük főni. Közben egy kevés olajban megpirítjuk az apróra vágott zöldségféléket, és 1 l csontlevet szűrünk rájuk. Sózzuk, borsozzuk.
Ha megpuhult, világos rántást készítünk, megszórjuk petrezselyemmel, és berántjuk. Beletesszük a vékonyan felszeletelt kolbászt, a tejfölt, és felforraljuk. Forrón tálaljuk.

<<< Levesek