Képviselőfánk

  • Frissítve: 2023-09-02  

KÉPVISELŐFÁNK, Hozzávalók:

12 dkg víz,
3 dkg vaj,
11 dkg liszt,
3 egész tojás;
krém:
3 tojás,
8 dkg cukor,
3 dl tej,
3 dkg liszt,
vanília, rum.

Képviselőfánk elkészítése:

A vizet a vajjal felforraljuk, a lisztet beleengedjük, így főzzük 5 percig, ügyeljünk arra, hogy az edény aljához ne ragadjon.

A tűzről levéve addig keverjük, míg teljesen ki nem hűlt, s utána egyenként adjuk hozzá a tojásokat s egy csipetnyi sót.

A kidolgozás ideje kb. fél óra.

Kikent tepsire kanállal halmocskákat rakunk, és előmelegített sütőben, kis lángon megsütjük.

Vaníliakrém: a tojássárgákat, a cukrot, a tejet, a lisztet, 1 rúd vaníliát gőz fölött sűrű krémmé főzzük, s ha jó sűrű, a 3 tojás felvert habját is még a tűzön belekeverjük, majd levéve rummal ízesítjük.

A megsült fánkokat kifúrjuk, és megtöltjük a krémmel.