Kaszinótojás - Tojás receptek

KASZINÓTOJÁS, Hozzávalók:

4 tojás,
2 dl tejszín vagy tejföl,
mustár,
szardellapaszta,
franciasaláta.

A kaszinótojás készítése:

A főtt tojások alsó felét levágjuk, hegyes késsel a sárgákat kiszedjük (a levágott fehéreket hozzádaraboljuk a franciasalátához), áttörjük, és a felét tejszínnel, mustárral, szardellapasztával, sóval, egy csipet cukorral elkeverjük, majd megtöltjük vele a tojásokat.

Tehetünk a töltelékbe sült vagdalékot is.

Hosszúkás tálon a franciasalátából alapot készítünk, és felállítjuk rá a tojásokat.

A megmaradt tojássárgájából a tejszínnel tartármártást készítünk, és a tojásokat meg a salátát leöntjük vele.

Citromkarikákkal, kockára vágott aszpikkal, petrezselyemmel díszíthetjük.

    Koppenhágai omlett     Különleges omlett