Kapormártás - Mártások készítése, mártás szósz receptek, kaporszósz, tejfölös kapormártás

Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Meleg mártások - Kapormártás


Mártások, Kapros ételek

KAPORMÁRTÁS

Hozzávalók:

4 dkg zsír,
5 dkg liszt,
2 evőkanál finomra vágott kapor,
1,5 dl tejföl,
3 dl csontlé,
1 dkg só,
2 dkg vöröshagyma,
1 dkg cukor.

Kapormártás készítése :

Világos rózsaszínű rántást készítünk, a hagymát és a kapor kétharmadát a rántásba téve állandó keveréssel átpároljuk, felöntjük a csontlével, és simára keverjük.
Állandó keverés közben felforraljuk a mártást.
Megsózzuk, 10 percig főzzük. Gyakran megkevergetjük, hogy szép sima maradjon.
Megsavanyítjuk, belekeverjük a meghagyott finomra vágott kaprot, és tejfölözés után újból felforraljuk.
Főtt marhahúshoz tálaljuk.

<<< mártások


kapormártás, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Kapormártás

Go to top of page