Kakaós kocka

KAKAÓS KOCKA, Hozzávalók:

20 dkg liszt,
20 dkg cukor,
3 tojás,
5 dkg zsír,
2 dl feketekávé,
5 dkg dió,
1 sütőpor,
3 dkg kakaó,
2 evőkanál rum.
Kakaós kocka elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral és a zsírral habosra keverjük.
Hozzáadjuk az erős feketekávét, a lisztet, a darált dióbelet, a sütőport, a kakót, a rumot.
Végül óvatosan hozzávegyítjük a tojások keményre vert habját.
Kizsírozott, lisztezett formában, lassú tűznél sütjük.
Mikor megsült és kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal.
Kockákra vágjuk, és minden szelet tetejére díszítésül egy-egy szem fehérre tisztított mandulát helyezünk.