Juhtúrós puliszka, Rizses és tésztás egytálétel receptek

Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Rizses és tészás egytálétel receptek - Juhtúrós puliszka


Rizses és tészás egytálétel receptek

Juhtúrós puliszka

Hozzávalók:

50 dkg kukoricaliszt,
20 dkg füstölt szalonna,
25 dkg juhtúró,
só.

Juhtúrós puliszka készítése :

Egy liter sózott vizet forralunk. Beleeresztjük a kukoricalisztet, állandó keverés mellett felforraljuk, és sűrűre főzzük.
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük. Tűzálló tálat kikenünk szalonnazsírral. A megmaradt zsírba mártott evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk a kukoricapépből, és a tűzálló tálba rakjuk. Közben meghintjük túróval és töpörtyűvel.
Hagymás, mártásos húsokhoz köretként is adhatjuk.
almás karaj , vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek karajból készült ételek receptjei

Juhtúrós puliszka

Go to top of page