Hortobágyi gyümölcsleves

Hortobágyi "gyümölcsleves", Hozzávalók:
1 db szép nagy csülök,
5 dkg kolozsvári szalonna,
5 dkg kolbász,
1 evőkanál reszelt hagyma,
1 mokkáskanál pirospaprika,
só,
bors,
25 dkg burgonya,
1 gerezd fokhagyma.
Hortobágyi "gyümölcsleves" elkészítése:
A csülköt kuktában, jó puhára megfőzzük. Kicsontozzuk, és apró kockákra daraboljuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, megpirítjuk rajta a kockákra vágott tisztított burgonyát, beletesszük a pirospaprikát, fokhagymát, sót, borsot. Ha már kezd puhulni, belekarikázzuk a kolbászt, hozzáadjuk a csülökhúst, és forrón tálaljuk.

<<< Levesek

Hortobágyi "gyümölcsleves"