Hollandi mártás, Mártás receptek

Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Hideg mártások - Hollandi mártás

Mártások

HOLLANDI MÁRTÁS

Hozzávalók:

3 tojássárgája,
1 dl tejszín vagy tejföl,
1 kanál citromlé,
15 dkg vaj,
só, bors (cayenni).
A hollandi mártás készítése:
A vajat felolvasztjuk és félretesszük.
A tojássárgákat a tejföllel elkeverjük, majd lassan adagolva az olvasztott vajat is hozzáadjuk, habverővel állandóan keverve gőz fölött.
Sóval, borssal, citromlével ízesítjük.

<<< mártások

hollandi mártás, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Hollandi mártás

Fel az oldal tetejére