Gyümölcsös édességek, gyümölcssaláta, gyümölcshab, gyümölcskrém

Alma-banán saláta

Gyümölcssaláta, Alma-banán saláta elkészítése: Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, a gyümölcsöt cikkekre vágjuk, citromlével és egy kevés reszelt citromhéjjal megpermetezzük. Megcukrozzuk, és egy üvegtálon felhalmozzuk.



Alma besamelmártással

Alma besamelmártással elkészítése: A fölszeletelt almát cukros fehér borban puhára pároljuk. A vajból, a lisztből, a tejből folyékony, pépszerű masszát főzünk. Mikor egy kissé kihűlt, belevegyítjük a tojássárgákat, a porcukrot, 1 citrom reszelt héját és a tojások kemény habbá vert fehérjét..

Almahab

Gyümölcshabok, Hozzávalók: alma, cukor tojásfehérje egy kevés ecet vagy citromlé

Almakrém joghurttal

Gyümölcskrém, Almakrém joghurttal elkészítése: A meghámozott, kimagozott almákat citromlébe mártjuk. Megreszeljük, a joghurtba keverjük. Beletesszük a cukrot, és a citrom reszelt héjával ízesítjük. Habverővel vagy turmixgéppel erősen megkeverjük. Poharakba vagy mély üvegtányérokba osztjuk. A tetejét durvára vágott, meghámozott mandulával vagy dióval hintjük meg. Néhány órára tegyük hűtőszekrénybe. Ostyát vagy babapiskótát adunk hozzá.

Ananászkrém

Gyümölcskrém, Ananászkrém elkészítése: A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a liszttel, majd fölengedjük az ananászkonzerv levével.
Gőzön állandóan kevergetve sűrűre befőzzük, majd a tűzről levéve - még melegen - óvatosan hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét és az apróra vágott gyümölcsöt. ...

Banáncsemege

Gyümölcssaláta, Banáncsemege elkészítése: A megtisztított banánokat hosszában kettévágjuk, és kivajazott tűzálló tálra rakjuk, egy kicsit megcukrozzuk, és lelocsoljuk a narancs levével.
Ráöntjük az erős rumot, és tálaláskor az asztalon meggyújtjuk.

Banánsaláta

Gyümölcssaláta, Banánsaláta elkészítése: Hámozzuk meg a banánt, és szeleteljük fel karikára, majd rendezzük üvegtálra, s locsoljuk meg cseresznyepálinkával.
Szeleteljük vékony szeletekre az almát és a narancsot, keverjük össze a banánnal, és tegyük hidegre tálalásig.

Bécsi gyümölcs pite

Hozzávalók: liszt margarin 1 tojássárgája 2 kávéskanál porcukor 1 evőkanál citromlé vagy bor;
tetejére: 5 tojásfehérje, 5 evőkanál cukor, eper

Diókrém

Gyümölcskrém, Diókrém elkészítése: A darált diót, cukrot, fahéjat jól elkeverjük, és a feloldott zselatinnal sűrűsödni hagyjuk. A keményre vert tejszínhabbal lazítjuk, és üvegpoharakban tálaljuk. Ugyanígy darált mandulából vagy mogyoróból is készíthetjük. Mindezt a csemegét cukorbetegek is fogyaszthatják, csak természetesen cukor helyett szaharinnal édesítve.