Grillázskrémes torta

GRILLÁZSKRÉMES TORTA, Hozzávalók:

8 tojásos piskótatorta;
krém:
20 dkg porcukor,
10 dkg dió,
4 tojás-sárgája,
20 dkg vaj;
tetejére: csokoládémáz.

Grillázskrémes torta elkészítése:

Piskótatésztát készítünk 8 tojásból, a szokott módon. Ha a torta megsült és kihűlt, három részre vágjuk, és megtöltjük krémmel.

Krém:
10 dkg porcukrot edényben, tűzön felolvasztunk.

Beletesszük a darabokra vágott dióbelet, s néhány percig együtt pirítjuk. Azután nedves üveglapra vagy lapos porcelán tálra öntjük a grillázst, és kihűtjük.

Ha kihűlt, mozsárban porrá törjük.
A tojás-sárgákat 10 dkg porcukorral gőz felett addig keverjük, míg a krém meg nem sűrűsödött.

Ekkor belekeverjük a porrá tört grillázst.

Adunk hozzá 20 dkg vajat, majd a tűzről lehúzva tovább keverjük, kihűlésig.

Ha a massza már kihűlt, egyenletesen elosztva a torta két alsó lapjára kenjük.

A torta tetejét bevonjuk csokoládémázzal.

(A grillázskrémet felhasználhatjuk ostyalapok töltésére is.)

A csokoládémázzal bevont torta tetejét szépen díszíthetjük fél diószemekkel.

<<< Torta receptek