Görög sült kolbász

Kolbászos ételek

GÖRÖG SÜLT KOLBÁSZ, Hozzávalók:

30-30 dkg sertés és marhahús kétszer darálva,
10 dkg kolozsvári szalonna,
1 csomó újhagyma,
1 csomó sárgarépa,
1 citrom,
só, törött bors, kakukkfű, bazsalikom,
egy késhegynyi sütőpor,
5 dkg vaj,
2 dl tejföl,
citromlé,
só, bors,
1 zöldpaprika

Görög sült kolbász készítése :

A szalonnát nagyon vékony szeletekre vágjuk, s kibélelünk vele egy tűzálló tálat.

Lerakunk egy sor tisztított, feldarabolt újhagymát, rákarikázunk egy csomó zsenge sárgarépát, és megsózzuk.

A darált húsokat is megsózzuk, borsozzuk, összekeverjük egy kevés reszelt citromhéjjal, az apróra vágott zöldpaprikával, kakukkfűvel, mal és egy késhegynyi sütőporral.

Összegyúrjuk, és egy fél órát állni hagyjuk.

Ezután vizes kézzel vékony kolbászkákat formálunk belőle, és egymás mellé rakjuk őket a tűzálló tálra.

A vajat rámorzsoljuk, és forró sütőben kb. 25 percig sütjük.

Egy pohár tejfölt elkeverünk sóval, egy fél citrom levével, ráöntjük, és még 10 percre visszatesszük sülni.