Görög beefsteak - Marhahúsos receptek

  • 2019-11-26

Görög beefsteak, Hozzávalók:

50 dkg marhahús,
1 tejbe áztatott zsemle,
1 kis fej hagyma,
1 ecetes uborka,
1 tojás,
1 mokkáskanál majoránna,
törött bors,
só,
liszt,
zsír.

Görög beefsteak készítése :

A húst megdaráljuk, és összegyúrjuk a szétmorzsolt zsemlével, az apróra vágott hagymával, a megvagdalt uborkával, a nyers tojással, a majoránnával, sóval, borssal.

A masszából hússzeleteket formálunk, lisztben megmártogatjuk, és egy kevés zsírban, hirtelen kisütjük.

Forró tálra szedjük, és a tetejére, tetszés szerint, pirított hagymát szórunk, vagy 1-1 tükörtojást sütünk.

Görög csirke
Görög felsálGörög saláta
Görög sertésragu
Görög sült kolbász
Görög töltött oldalas

Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves