Gombás korhelyleves

Kolbászos ételek

GOMBÁS KORHELYLEVES, Hozzávalók:

40 dkg savanyú káposzta,
15 dkg nyers füstölt tarja,
1 dl olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 késhegynyi pirospaprika,
10 dkg gomba,
1 késhegynyi törött bors,
5 dkg liszt,
10 dkg füstölt kolbász,
1,5 dl tejföl

Gombás korhelyleves elkészítése:

Egy fél fej vöröshagymát apróra vágunk, és olajban üvegesre pároljuk.

Rátesszük az apró kockákra vágott füstölt húst, a pirospaprikát, egy kicsit föleresztjük, majd rátesszük a savanyú káposztát, és annyi vizet öntünk rá, amennyi két ujjnyira ellepi.

Közben a vékonyra szeletelt gombát egy kevés olajban megpirítjuk, megborsozzuk, es az 1 liter vízzel felszaporított leveshez adjuk.

Világos rántást készítünk, egy kevés hagymát reszelünk bele, és a levest berántjuk.

Beletesszük a vékonyra szeletelt füstölt kolbászt, és tejföllel felforraljuk.