Gesztenyés kifli

Gesztenyés kifli hozzávalók:
25 dkg liszt,
13 dkg vaj,
1 tojássárgája,
3 dkg cukor,
1 dl tejföl,
1 dkg élesztő, só;
töltelék: 50 dkg gesztenye,
8 dkg cukor,
vanília, citromhéj.

Gesztenyés kifli elkészítése:

A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, az élesztőt - egy csepp langyos vízben megáztatva - hozzáadjuk, majd összegyúrjuk a többi anyaggal is.

Kinyújtjuk, megtöltjük, kifliformákra alakítjuk, a tetejét tejfölös tojássárgájával megkenjük, 1-2 órát hűvös helyen pihentetjük, majd megsütjük.

Töltelék :
a hozzávalókat egy kevés vízzel felfőzzük, de vigyázzunk arra, hogy a töltelék kemény legyen.

Gesztenyés kappan
Gesztenyés kifli