Gesztenyealagút, Sütemyények,édességek sütés nélkül

Receptek - Ételek takarékosan
Custom Search

Sütemény receptek - Gesztenyealagút



Sütemények, Édességek sütés nélkül

Gesztenyealagút

Hozzávalók:

40 dkg cukrozott gesztenyepüré,
10 dkg vaj,
2 cl rum,
4 dl cukrozott felvert tejszín,
1 csomag vaníliás cukor,
1 piskótalap;

máz:
10 dkg csokoládé,
7 dkg porcukor,
1 dkg vaj.

Gesztenye alagút elkészítése:

A gesztenyepürét összegyúrjuk az olvasztott vajjal és a rummal. Ujjnyi vastagságban felkenjük zsírpapírra. Sima őzgerincformába tesszük. Hűtőszekrényben kifagyasztjuk. Megtöltjük cukorral, vaníliás cukorral ízesített tejszínhabbal, lefedjük a piskótalappal. Újabb hűtés után kiborítjuk a formából, a papírt óvatosan lehúzzuk róla, és bevonjuk csokoládémázzal.
A máz készítése:
A reszelt főzőcsokoládét a porcukorral, 1 dl vízzel folytonos keverés közben olyan sűrűre főzzük, hogy hideg tányérra cseppentve ne folyjon szét. A tűzről levéve elkeverjük benne a vajat, majd melegen a gesztenyealagútra öntjük.
Hidegre tesszük.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.


<<< sütemény receptek

Gesztenyealagút
Gesztenyecsemege
Gesztenye puding
Gesztenyepüré
Gesztenyerolád
Gesztenyerolád csokoládéval
Gesztenye rudacska
Gesztenyés fánkocskák
Gesztenyés kappan
Gesztenyés kifli
Gesztenyés mokkás kocka
Gesztenyés pulyka
Gesztenyés rumosmeggy
Gesztenyés töltött csirke
Gesztenyés torta
Gesztenyetorta
Gesztenyés tekercs

 

Copyright (C) 2001-2013

Wiandt Díszfaiskola - Kertészet Komárom
Copyright (C) 2001-2013 -

Nézze meg feltöltött videóinkat
Fő tevékenységi körünk a kertészet

A Wiandt Kertészet oldalain rengeteg növényről olvashat leírást, nézhet fotókat, a Kertészet Webáruház oldalainkon pedig vásárolhat is.

Vásároljon kényelmesen a Tuja.hu Kertészet webáruház oldalain. Egy kertből sem hiányozhatnak az Évelő virágok, Talajtakaró növények, Virágzó bokrok, Fák, Sövények, Gyümölcs fajták, Bogyós gyümölcsök Oldalainkon a kerti növények igen sok fajtáját megtalálja.

Étel receptek takarékosan | Wiandt kertészet | Kertészet Webáruház | kertészeti lexikon