Gesztenyealagút, Sütemyények,édességek sütés nélkül

Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Sütemény receptek - Gesztenyealagút


Sütemények, Édességek sütés nélkül

Gesztenyealagút

Hozzávalók:

40 dkg cukrozott gesztenyepüré,
10 dkg vaj,
2 cl rum,
4 dl cukrozott felvert tejszín,
1 csomag vaníliás cukor,
1 piskótalap;

máz:
10 dkg csokoládé,
7 dkg porcukor,
1 dkg vaj.

Gesztenye alagút elkészítése:

A gesztenyepürét összegyúrjuk az olvasztott vajjal és a rummal. Ujjnyi vastagságban felkenjük zsírpapírra. Sima őzgerincformába tesszük. Hűtőszekrényben kifagyasztjuk. Megtöltjük cukorral, vaníliás cukorral ízesített tejszínhabbal, lefedjük a piskótalappal. Újabb hűtés után kiborítjuk a formából, a papírt óvatosan lehúzzuk róla, és bevonjuk csokoládémázzal.
A máz készítése:
A reszelt főzőcsokoládét a porcukorral, 1 dl vízzel folytonos keverés közben olyan sűrűre főzzük, hogy hideg tányérra cseppentve ne folyjon szét. A tűzről levéve elkeverjük benne a vajat, majd melegen a gesztenyealagútra öntjük.
Hidegre tesszük.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

<<< sütemény receptek

Gesztenyealagút
Gesztenyecsemege
Gesztenye puding
Gesztenyepüré
Gesztenyerolád
Gesztenyerolád csokoládéval
Gesztenye rudacska
Gesztenyés fánkocskák
Gesztenyés kappan
Gesztenyés kifli
Gesztenyés mokkás kocka
Gesztenyés pulyka
Gesztenyés rumosmeggy
Gesztenyés töltött csirke
Gesztenyés torta
Gesztenyetorta
Gesztenyés tekercs

 
Go to top of page