Francia rakott burgonya

  • Frissítve: 2023-09-02  

Zöldséges ételek

FRANCIA RAKOTT BURGONYA, Hozzávalók:

1 kg burgonya,
10 dkg zsír,
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
5 dl tej,
2 dl tejföl,
4 tojás,
5 dkg reszelt sajt,
só, morzsa, szerecsendió.

Francia rakott burgonya elkészítése

A hajában megfőzött burgonyát karikákra vágjuk.
Két tojást megfőzünk keményre, és felkarikázzuk.
Besamelt készítünk a tejből, vajból és lisztből.
Langyosra hűtjük, megsózzuk, törött borssal, szerecsendióval meghintjük, beletesszük a 2 tojás sárgáját, a tejfölt és a sajt felét.
A fehérjét felverjük kemény habnak, és óvatosan beleforgatjuk.
Egy tűzálló edényt zsírral kikenünk, meghintjük morzsával.
Az elkészített mártásba belekeverjük a karikákra vágott burgonyát és tojást.
Beleöntjük az edénybe, reszelt sajttal megszórjuk, és szép rózsaszínűre sütjük.

<<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek