Erdész pörkölt

Füstölt szalonnás ételek

ERDÉSZ PÖRKÖLT, Hozzávalók:

60 dkg marhalábszár,
1 sertéscsülök,
2 sertésláb,
20 dkg gomba,
10 dkg füstölt szalonna,
10 dkg sonka,
1 dl olaj,
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl bor,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
2 dkg pirospaprika,
só, bors, majoránna, kakukkfű

Erdész pörkölt készítése :

A két hagymát feldaraboljuk, és kuktába téve, egy dl olajban üvegesre pároljuk.

Megszórjuk a pirospaprikával, és rátesszük a feldarabolt marhahúst, a félbevágott lábakat és a kicsontozott, feldarabolt csülköt.

Fölengedjük a borral és 1 dl vízzel, sót, borsot, fokhagymát, kakukkfüvet, majoránnát szórunk bele, majd a kuktát lezárva az egészet puhára pároljuk.

Közben a gombát az apróra vágott és kisütött szalonnán megpároljuk, zsírjára sütjük, hozzáadjuk a metéltre vágott sonkát, egy kicsit megpirítjuk.

Ezután beletesszük a zöldpaprikát, paradicsomot, paradicsompürét, és 5 percig pároljuk.

A húsokat kiszedjük, a lábakat kicsontozzuk és feldaraboljuk, levét átszűrjük (a csontszilánkok miatt).

Végül egy másik edényben a húst, a gombát, a mártást összeforraljuk, és forrón tálaljuk.

Erdész pörkölt