Erdélyi leves

Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Levesek - Erdélyi leves

Levesek | - ERDÉLYI LEVES

Hozzávalók:

60 dkg marhalábszár,
30 dkg ritkacsont,
20 dkg vegyes zöldség,
zeller és karalábé szelet,
10 dkg kelkáposzta,
10 szem feketebors,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 zsemle,
1 csomó zöldpetrezselyem, metélőhagyma, kapor, zellerzöld,
1 dl tejföl,
2 tojássárgája,
citromlé, lestyánlevél

Erdélyi leves elkészítése

A húsból, csontból és zöldségekből 1 liter vízzel, kis lángon, gyöngyözve, húslevest főzünk, majd leszűrjük.
A tejfölben elkeverjük a tojássárgákat, a fűszernövényeket (metélőhagyma, kapor, zellerzöld, lestyánlevél), és állandó keverés mellett, lassan a leszűrt levesbe csurgatjuk.
A zsemléből, egy kevés vajon, pirított kockát készítünk.
A levest ráöntjük, és forrón tálaljuk.

erdélyi leves, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Erdélyi csorbaleves
Erdélyi káposztás libamell
Erdélyi leves
Erdélyi paprikasaláta
Erdélyi rakott káposzta
Erdélyi szelet
Erdélyi tokány köleskásával
Erdélyi töltöttkáposzta
Erdélyi töltött paprika kapros káposztával
Erdélyi töltött stefánia



Go to top of page