Erdélyi leves

- ERDÉLYI LEVES, Hozzávalók:

60 dkg marhalábszár,
30 dkg ritkacsont,
20 dkg vegyes zöldség,
zeller és karalábé szelet,
10 dkg kelkáposzta,
10 szem feketebors,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 zsemle,
1 csomó petrezselyem, metélőhagyma, kapor, zellerzöld,
1 dl tejföl,
2 tojássárgája,
citromlé, lestyánlevél

Erdélyi leves elkészítése

A húsból, csontból és zöldségekből 1 liter vízzel, kis lángon, gyöngyözve, húslevest főzünk, majd leszűrjük.

A tejfölben elkeverjük a tojássárgákat, a fűszernövényeket (metélőhagyma, kapor, zellerzöld, lestyánlevél), és állandó keverés mellett, lassan a leszűrt levesbe csurgatjuk.

A zsemléből, egy kevés vajon, pirított kockát készítünk.
A levest ráöntjük, és forrón tálaljuk.