Elzászi rakott hús

  • Frissítve: 2023-09-02

Elzászi rakott hús, Hozzávalók:

1 kg burgonya,
60 dkg sertéstarja,
5 fej hagyma,
2 szál babérlevél,
2 dl fehér bor,
1/2 csésze kockából készített erőleves,
só, bors

Elzászi rakott hús készítése :

A nyers burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és kizsírozott mély tűzálló tálba a felét lerakjuk, megsózzuk, borsozzuk.

Beterítjük a hússzeletekkel, szintén megsózzuk, borsozzuk, erre lerakjuk a karikára vágott hagymát, sózzuk, végül a burgonya másik felével betakarjuk, sózzuk, rátesszük a babérlevelet.

Leöntjük a borral és az erőlevessel, felforraljuk, majd a sütőben puhára pároljuk. Végül a tetejét egy kicsit megpirítjuk.