Egri nyúlaprólék

  • Frissítve: 2023-09-02  

Vad receptek

EGRI NYÚLAPRÓLÉK, Hozzávalók:
1 kg nyúlaprólék (tüdő, máj),
15 dkg füstölt szalonna,
1 dkg libazsír,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál pirospaprika,
1 gerezd fokhagyma,
2 dl vörös bor,
só, bors.
Az egri nyúlaprólék készítése:
A kockára vágott füstölt szalonnát a libazsírban kiolvasztjuk, majd apróra vágott vöröshagymát fonnyasztunk benne.
Teszünk bele egy elkapart gerezd fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, vörös borral fölengedjük.
Egy kevés párolás után ebben megfőzzük a nyúl aprólékát.
Burgonyafánkköretet adunk hozzá.
<<< vad ételek
egri nyúlaprólék, vadételek, leves

Egri nyúlaprólék