Derelyés csontleves - Leves receptek

- DERELYÉS CSONTLEVES, Hozzávalók:
50 dkg csont,
1 húsleveskocka,
30 dkg vegyes zöldség,
15 dkg burgonya,
1/2 zeller,
1 kis fej vöröshagyma,
1/2 karalábé,
1 csomó petrezselyem,
1 gerezd fokhagyma,
5 dkg liszt,
1/2 dl olaj,
só, paprika, szerecsendió;
a derelyéhez: 1 tojás, 10 dkg liszt, 1 dl tejföl, só, kevés víz.
A derelyés csontleves készítése:
A csontokat megmossuk, és 1,5 liter vízben feltesszük főni.
A zöldségeket megtisztítjuk, a mennyiség felét feldaraboljuk, és hozzátesszük.
A többi zöldséget és a burgonyát, zellert, karalábét apró kockákra vágjuk.
A hagymát egy kevés olajban megpirítjuk, erre dobjuk a zöldségkockákat, és megpároljuk.
Megszórjuk a liszttel, petrezselyemmel, szerecsendióval, csontlével feleresztjük, beletesszük a leveskockát, és rászűrjük az egész csontlevet.
Puhára főzzük. A külön kivett levesbe főzött derelyével tálaljuk.
A derelye készítése: a lisztből és a tojásból, csipetnyi sóval ízesítve, levestésztát készítünk, vékonyra nyújtjuk, majd 3-4 cm-es kockákra vágjuk.
Mindegyiknek a közepére egy kis halom sűrű tejfölt teszünk, és sarkosan összehajtjuk.
A széleit belülről kenjük meg tojásfehérjével, kicsit nyomkodjuk le.
derelyés csontleves , levesek, vadételek, leves

Derelyés csontleves