Csöröge csörögefánk

Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Csöröge, Csörögefánk - Meleg tészták


Zsírban sült tészták, Meleg tészták

CSÖRÖGE, CSÖRÖGEFÁNK

Hozzávalók:

30 dkg liszt,
6 tojássárgája,
egy kevés rum, esetleg egy kevés tejföl,
3 dkg vaníliás cukor

Csörögefánk elkészítése

A fenti anyagból jól gyúrható tésztát készítünk.
Fél órás pihenés után késhát vastagra nyújtjuk ki, és derelye metélővel 4 ujjnyi széles és hosszú kockákra vágjuk.
A kockákat középen kétszer bevagdaljuk, és forró zsírban szép sárgára sütjük.

<<< zsírban sült tészták, <<< meleg tészták
tészták, meleg tészták, zsírban sült tészták, édességek, fánk, fánkok

Csöröge


Go to top of page