Császár rétes

Hozzávalók:

5 dl tej,
50 dkg liszt,
3 tojás,
2 dkg élesztő,
10 dkg vaj,
10 dkg zsír,
10 dkg cukor,
10 dkg dió,
egy fél citrom, só.

Császárrétes elkészítése:

Az élesztőből egy kevés liszttel kovászt készítünk, és kelni tesszük.
A vajat 5 dkg cukorral, egy csipetnyi sóval, a tojássárgákkal, a citromhéjjal jól kikeverjük.
Hozzákeverjük a tejet, a tojások keményre vert habját, a megmaradt lisztet, majd a kovásszal összedolgozzuk, és kelni tesszük.
A diót megdaráljuk, és 5 dkg cukorral összekeverjük.
A zsírt tepsiben felolvasztjuk, és a megkelt tésztát beleöntjük.
A cukros dióval meghintjük, és forró sütőben hirtelen sütjük.
Ha megsült, forrón összesodorjuk, mint a piskótatekercset.
Tálaláskor borsodót adunk hozzá.

Császárrétes

   Cseh túrós bukta    Cseresznyés lepény