Cordon bleu tengeri halból

  • Frissítve: 2023-09-02  

Halételek

CORDON BLEU TENGERI HALBÓL, Hozzávalók:
4 vastag szelet hal (tonhalfilé, személyenként kb. 20 dkg),
só, törött bors, egy csipet kakukkfű,
1 citrom leve,
4 szeletke sajt,
4 szelet főtt sonka,
liszt,
1 tojás,
zsemlemorzsa.
Cordon bleu tengeri halból elkészítése:
A halfilébe éles kés hegyével zsebet vágunk (vagy két szelet halat készítünk személyenként), megsózzuk, borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, majd a halszeleteket meglocsoljuk egy citrom levével.
Kb. 15 percig ebben a pácban hagyjuk pihenni.
Minden sonkaszelethez egy szelet sajtot teszünk, és a kiképzett zsebekbe vagy a két halszelet közé rakjuk.
Lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban 4 percig sütjük.
Tálra rakva citromszeletekkel, petrezselyemmel díszítjük.
Vegyes salátát és worcester-mártást kínálunk hozzá.
cordon bleu tengeri halból,

Cordon bleu tengeri halból