Cocido spanyol ételkülönlegesség recept - Zöldséges ételek

  • 2019-01-03

Kolbászos ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhahús
  • 30 dkg sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyem gyökér
  • 1/2 zeller
  • 1/2 karalábé
  • 30 dkg burgonya
  • 1 csomó petrezselyem
  • 2 levél zellerzöld
  • egy csipet gyömbér, só, bors
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg csirkeaprólék
  • 5 dkg kolbász
  • egy csipet szerecsendió

A Cocido készítése:

Ez az étel különféle húsokból készül.

Egy edényben vizet teszünk fel, és először a feldarabolt marhahúst tesszük bele főni.

Ha már kezd puhulni, a sertéshús t adjuk hozzá. (Ha van birkahúsunk, azt is hozzáadjuk, 30 dkg-ot.)

Teszünk bele egy nagy vöröshagymát, egy gerezd fokhagymát, leveszöldséget, zellert, karalábét, zöldpetrezselymet és zellerzöldet, gyömbért.

Megsózzuk, megborsozzuk, majd egy idő után beletesszük a kockára vágott burgonyát, 2-3 szelet szalonnát, csirke vagy esetleg libaaprólékot, csirkehús t, karikára vágott kolbászt.

Ha nagyon gazdagon akarjuk készíteni, főzhetünk bele apró máj- vagy húsgombócokat is.
Szerecsendióval fűszerezzük.

Ezt az ízekben gazdag kasztíliai ételt változatosan készíthetjük el.

A fentieken kívül főzhetünk bele tonhalat, paradicsomot, paprikát, zöldborsót, zöldbabot, gombát, káposztát, karfiolt stb., ízlésünktől és a rendelkezésünkre álló nyersanyagoktól függően.

Csurgatott tésztát vagy rizst is főzhetünk bele betétként.