Búrkifli

Hozzávalók:
  • vajas tészta
  • töltelék:
  • 2 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 10 dkg darált dióbél
  • reszelt citromhéj
  • 1 tojás a bekenéshez
.

Búrkifli elkészítése:
A vajas tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra, sarkosra nyújtjuk, majd háromujjnyi széles szalagokra vágjuk.
A diós tölteléket nyomózsákba vagy papírtölcsérbe tesszük, a tésztaszalagok közepébe, hosszában belenyomjuk ; majd lassan becsavarjuk, 7-8 cm hosszú darabokra vágjuk, meghajlítjuk kifliformára.
A tetejét megkenjük tojással, majd durvára vagdalt dióval meghintve megsütjük.
A sütőből kivéve, megszórjuk porcukorral.
Töltelék: a két tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, a két tojássárgáját és a reszelt citromhéjával elkevert darált diót.

Búrkifli

  Cseh túrós bukta    Cseresznyés lepény