Brüsszeli csirke

Brüsszeli csirke hozzávalók:
1 csirke (kb. 1,2 kg),
só, törött bors,
1 evőkanál vaj vagy margarin,
1 vöröshagyma (kis fej),
25 dkg gomba (lehetőleg erdei),
1,5 dl vörös bor,
1 evőkanál vágott petrezselyem,
2,5 dl tejszín,
1 evőkanál Vegeta,
1 késhegynyi kakukkfű,
1 kis pohár konyak.

Brüsszeli csirke készítése:

Az előkészített csirkét kívül-belül megsózzuk, enyhén borsozzuk (belülre egy kevés majoránnát is tehetünk).

A vajat vagy zsiradékot felforrósítjuk, és a tűzálló tálra helyezett csirkére öntjük.
Ezután forró sütőben 40 percig sütjük, kétszer megfordítjuk, és levével közben locsolgatjuk.

Az összedarabolt hagymát a pecsenyelében 1 percig pároljuk, majd rátesszük a feldarabolt gombát, petrezselymet, egy kicsit pároljuk, és felöntjük vörös borral.

Ha zsírjára sült, hozzáadjuk a Vegetával elkevert tejszínt és felfőzzük, sóval és kakukkfűvel ízesítjük.

A csirkét feldaraboljuk, egy kevés mártással meglocsoljuk, mandulával panírozott karfiolkrokettel körítjük, grillben sütött, hámozott paradicsommal tálaljuk, konyakkal bepermetezzük.

Brüsszeli csirke

    Bundás csirke     Citromos csirke     Citromos csirke 2.