Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:
  • 8 szelet szűzpecsenye, karaj vagy lapocka
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál majoránna
  • só, törött bors,
    1 húsleveskocka
  • 75 dkg burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál pirospaprika

Brassói aprópecsenye elkészítése

A hússzeleteket vékony csíkokra vágjuk, és forró olajban szép pirosra sütjük.
Egy húsleveskockát feloldunk egy kevés vízben, ezzel fölengedjük a húst, és fedő alatt jó puhára pároljuk.
A burgonyát ujjnyi vastagra daraboljuk, majd forró olajban aranysárgára sütjük.
A húst zsírjára sütjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával, pirospaprikával, és jól elkeverjük a burgonyával.

Szűzpecsenyéből készült ételek