Borsodi sonkás pecsenye

  • Frissítve: 2023-09-02

BORSODI SONKÁS PECSENYE, Hozzávalók:

1 kg (dió vagy slussz),
só,
törött bors,
1 db vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3-4 szem borókabogyó,
1 kávéskanál paprikakrém,
20 dkg füstölt főtt tarja,
1 dl tejföl,
4 db jonatán alma,
15 dkg sajt,
1 dl olaj,
1 dl bor

Borsodi sonkás pecsenye készítése :

A húst megsózzuk, borsozzuk forró olajban hirtelen körbesütjük, öntünk rá 1 dl bort, kevés vizet.

Dobunk mellé egy kettévágott vöröshagymát, néhány gerezd fokhagymát, pár szem borókabogyót, egy kanál paprikakrémet, és lassú tűzön puhára pároljuk.

Elfővő levét apránként borral és vízzel pótoljuk.
Ha már puha néhány percig pihentetjük, majd felszeleteljük, tűzálló tálra egymás mellé helyezzük.

Közben a füstölt húst ledaráljuk, teszünk hozzá annyi tejfölt, hogy a massza sűrű legyen és a húsokra elterítjük.

Ezután vékonyan felszeleteljük a megtisztított almákat, és a szeletekre rakjuk.

Beborítjuk vékony sajtszeletekkel, és sütőben 15 percig sütjük.
Zöldborsós rizst adjunk körítésnek.

   Brassói aprópecsenye    Bújtatott vagdalt hús