Boros pecsenye

  • Frissítve: 2023-09-02
Hozzávalók:
  • 4 szelet (comb)
  • 3 dl fehér bor
  • 2 zsemle
  • 5 dkg gomba
  • 1 kanál paradicsompüré
  • petrezselyem
  • 15 dkg párolt vegyes zöldség
  • 1 tojás
  • só, fehérbors, 2 szem szegfűbors
  • 1 dl olaj
  • 1 dkg pirospaprika

Boros pecsenye készítése :
A zsemléket 2 dl borba áztatjuk, majd kifacsarjuk és összekeverjük a megpárolt gombával, a párolt zöldséggel és petrezselyemmel.
Az egészet megdaráljuk, hozzákeverjük a tojást, a fehérborsot, szegfűborsot, sót, és a kivert, fűszerezett hússzeletekre halmozzuk.
Felcsavarjuk, megtűzzük, forró olajban hirtelen pirosra sütjük, hozzáadunk 1 dl bort, a paradicsompürét, és puhára pároljuk.
Zsírjára sütjük, és rizzsel vagy párolt zöldséggel tálaljuk.

   Borsos rablópecsenye    Borsos sertésragu