Boros halszeletek

  • Frissítve: 2023-09-02  

Halételek

BOROS HALSZELETEK, Hozzávalók:
1 kg halszelet (lehet különféle halakból is),
15 dkg liszt,
só,
1 citrom,
1 fej vöröshagyma,
1 dl vörös bor,
1 evőkanál citromlé,
1 babérlevél,
1 csomó petrezselyem,
1 dl olaj,
1 kávéskanál liszt.
A boros halszeletek készítése:
A halszeleteket sütés előtt egy fél órával megsózzuk, és citromlevet csöpögtetünk rájuk.
Utána lisztbe mártjuk, és forró olajban kisütjük.
Ebben az olajban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk liszttel.
Egy kevés hideg vízzel és borral felöntjük, és 15 percig forraljuk.
Sóval, törött babérlevéllel, citromlével ízesíthetjük, és leszűrjük.
A halszeleteket tűzálló tálra helyezzük, ráöntjük a mártást, és még 10 percig pároljuk.
Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Főtt burgonyával körítjük.

Boros pecsenye

Halfajok
Fogas