Bevert tojás hadik módra - Tojásos ételek

Bevert tojás hadik módra, Hozzávalók:

4 tojás,
40 dkg sertéshús,
1 zsemle,
só,
bors,
1 csomó petrezselyem,
1 tojás,
zsír,
gombamártás

Bevert tojás hadik módra elkészítése:

A bevert tojásokat elkészítjük, és tálalásig félretesszük. Közben sertéshúst darálunk, hozzátesszük az áztatott, kicsavart zsemlét, és összekeverjük.

Megsózzuk, megborsozzuk, és vajban megfuttatott, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, egy egész tojást ütünk hozzá, és nagyon jól összekeverjük.

A vagdalt húsból kissé kimélyített, szép egyforma pogácsákat formálunk talpazatul a tojások alá, és forró zsírban piros-ropogósra sütjük őket.

Előmelegített tálra tesszük, mindegyikre egy-egy bevert tojást helyezünk, és forró tejszínes gombamártással öntjük le.

Tetejét finomra vágott petrezselyemmel hintjük meg.

    Burgonyás rántotta     Fasírozott tojás