Betyárleves - Levesek

Kolbászos ételek

Betyárleves hozzávalók:

50 dkg marhalábszár,
50 dkg csont,
15 dkg füstölt szalonna,
1/2 fej reszelt hagyma,
1/2 dl olaj,
10 dkg kolbász,
2 dl tejföl,
só, bors,
2 kanál liszt,
1 csomó zöldpetrezselyem,
10 dkg gomba.

A betyárleves elkészítése:

A vöröshagymát üvegesre pároljuk a kisütött, feldarabolt füstölt szalonnán, felöntjük 1 liter vízzel, ebben megfőzzük a húst.

A csontot külön sós vízben főzzük meg, és rászűrjük a húslevesre.

Egy kevés olajban megpároljuk a gombát, megszórjuk petrezselyemmel, fölengedjük egy kevés csontlével, majd a húslevesbe öntjük.

Világos rántással berántjuk, beletesszük a karikákra vágott füstölt kolbászt, és tejföllel elkeverjük.

Bográcsgulyás