Bázeli leves

- BÁZELI LEVES, Bázeli leves Hozzávalók:
12 dkg liszt,
0,5 dl olaj,
1 vöröshagyma,
10 dkg szalonna,
8 dl Húsleves,
4 dl vörös bor,
5 dkg reszelt sajt,
zöldpetrezselyem.
A bázeli leves készítése:
A szalonnát apróra vágva kiolvasztjuk, a kiolvadt zsírt liszttel megszórva rántást készítünk. Felengedjük húslevessel és vörös borral.
Tálaláskor reszelt sajtot és zöldpetrezselymet adunk hozzá.
Becsináltleves
Hozzávalók: mirelit csirkeaprólék, mirelit vegyes zöldség, petrezselyem, vöröshagyma, liszt
Betyárleves
Hozzávalók: marhalábszár, csont, füstölt szalonna, reszelt hagyma, kolbász, tejföl, bors
Bográcsgulyás
Hozzávalók: marhaszínhús, zsír, hagyma, fokhagyma, pirospaprika, köménymag, lecsó
Bolgár ikraleves
Hozzávalók: ikra, vegyes zöldség, zöldpaprika és paradicsom, vöröshagyma, szemes bors, babérlevél, kakukkfű
Borleves
Hozzávalók: savanyú bor, tojás, fahéj, szegfűszeg, citromhéj, cukor

<<< Levesek

Bázeli leves