Barna mártás - Meleg mártások

Receptek - Ételek takarékosan
Custom Search

Meleg mártások - Barna mártás

Mártások

BARNA MÁRTÁS (spanyol mártás)

Hozzávalók:

30 dkg csont,
2 dkg zsír,
egy csipet porcukor,
1 dl vörös bor,
kakukkfű,
1 gerezd fokhagyma,
10 dkg vegyes zöldség,
só, bors,
1 kanál reszelt hagyma,
1 evőkanál paradicsom püré,
2 dkg liszt.

Barna mártás (spanyol mártás) készítése :

A reszelt hagymát forró zsírban megpároljuk, rátesszük a zöldséget, fokhagymát, babérlevelet, sót, borsot, fölengedjük 5 dl vízzel, hozzáadjuk a csontot és főzzük.
A cukrot aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és barnára pirítjuk.
Berántjuk vele a csontlevet, hozzáadjuk a vörös bort, a paradicsompürét vagy ketchupot, 1 kávéskanál kakukkfüvet, és 3 óra hosszat főzzük, néha megkevergetjük.
Ha nagyon megsűrűsödik, vízzel fölengedjük, szőrszitán átszűrjük.

<<< mártások


barna mártás , vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Barna mártás





  

Copyright (C) 2001-2013

Wiandt Díszfaiskola - Kertészet Komárom
Copyright (C) 2001-2013 -

Nézze meg feltöltött videóinkat
Fő tevékenységi körünk a kertészet

A Wiandt Kertészet oldalain rengeteg növényről olvashat leírást, nézhet fotókat, a Kertészet Webáruház oldalainkon pedig vásárolhat is.

Vásároljon kényelmesen a Tuja.hu Kertészet webáruház oldalain. Egy kertből sem hiányozhatnak az Évelő virágok, Talajtakaró növények, Virágzó bokrok, Fák, Sövények, Gyümölcs fajták, Bogyós gyümölcsök Oldalainkon a kerti növények igen sok fajtáját megtalálja.

Étel receptek takarékosan | Wiandt kertészet | Kertészet Webáruház | kertészeti lexikon