Almaleves 1. - Levesek, leves receptek

ALMALEVES - 1.

Almaleves hozzávalók:
50 dkg alma,
vanília,
citrom,
cukor,
2 tojás,
1-2 evőkanál rum.

Az almaleves készítése:
A megtisztított és kockákra vágott almát 1,5 liter vízzel, egy kis vaníliával, két-három vékony szelet citrommal (ízlés szerint), cukorral puhára főzzük. Ha megfőtt, két egész tojással behabarjuk oly módon, hogy a tojásokat habverővel felverjük, s folytonos keverés mellett egy-egy merőkanál forró levest adunk hozzá. Mikor így a leves egyharmadát hozzáadtuk, a leves többi részét levesszük a tűzről, és folytonos keverés közben összeöntjük a tojásos résszel. Beleöntjük a rumot, és hidegen tálaljuk. Készíthetjük tejfölösen: a fenti módon megfőzött levest egy kevés liszttel behabarjuk, a habarással felfőzzük, s ezután teszünk bele 2-3 dl tejfölt.
Almaleves 2.
Hozzávalók: alma, cukor, fahéj, szegfűszeg, tejföl, fehér bor
Andaluziai gazpachó
Hozzávalók: paradicsom ivólé, köménymag, reszelt hagyma, fokhagyma, paradicsom, uborka
Arany krémleves
Hozzávalók: mirelit sárgarépa, velős csont, liszt, bors, tojássárgája,tejszín,
Bajor burgonyakrémleves
Hozzávalók: kenőmájas (vagy májkrém), olaj, vöröshagyma, zöldborsó
Bakonyi betyárleves
Hozzávalók: marhaszegy, csirkecomb, vegyes zöldség, hagyma, csípős paprika, csuszatészta

<<< Levesek

Almás ételek
Almás béles
Almás cékla saláta
Almás csirke
Almás gesztenyés lepény
Almás karaj
Almás piskóta
Almás rétes
Almás sajt saláta