Almaleves 1. - Almás ételek, levesek

Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Levesek, leves receptek - Almaleves 1.



>>> Almás ételek
Levesek | - ALMALEVES - 1.

Almaleves Hozzávalók:

50 dkg alma,
vanília,
citrom,
cukor,
2 tojás,
1-2 evőkanál rum.

Az almaleves készítése:

A megtisztított és kockákra vágott almát 1,5 liter vízzel, egy kis vaníliával, két-három vékony szelet citrommal (ízlés szerint), cukorral puhára főzzük. Ha megfőtt, két egész tojással behabarjuk oly módon, hogy a tojásokat habverővel felverjük, s folytonos keverés mellett egy-egy merőkanál forró levest adunk hozzá. Mikor így a leves egyharmadát hozzáadtuk, a leves többi részét levesszük a tűzről, és folytonos keverés közben összeöntjük a tojásos résszel. Beleöntjük a rumot, és hidegen tálaljuk. Készíthetjük tejfölösen: a fenti módon megfőzött levest egy kevés liszttel behabarjuk, a habarással felfőzzük, s ezután teszünk bele 2-3 dl tejfölt.

Almaleves 2.
Hozzávalók: alma, cukor, fahéj, szegfűszeg, tejföl, fehér bor
Andaluziai gazpachó
Hozzávalók: paradicsom ivólé, köménymag, reszelt hagyma, fokhagyma, paradicsom, uborka
Arany krémleves
Hozzávalók: mirelit sárgarépa, velős csont, liszt, bors, tojássárgája,tejszín,
Bajor burgonyakrémleves
Hozzávalók: kenőmájas (vagy májkrém), olaj, vöröshagyma, zöldborsó
Bakonyi betyárleves
Hozzávalók: marhaszegy, csirkecomb, vegyes zöldség, hagyma, csípős paprika, csuszatészta

<<< Levesek

Almás ételek
Almás béles
Almás cékla saláta
Almás csirke
Almás gesztenyés lepény
Almás karaj
Almás piskóta
Almás rétes
Almás sajt saláta
Almás tormamártás
Almafelfújt
Alma besamelmártással
Almahab
Alma köntösben
Almakrém joghurttal
Almakrém pite
Almaleves
Alma mártás
Almatorta
Habos almatorta
Svéd almatorta
Almával töltött csirke
Szabolcsi almás sertésszeletek


Go to top of page