Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Rizses és tészás egytálétel receptek - Alföldi húsos gombóc


Rizses és tészás egytálétel receptek

Alföldi húsos gombóc

Hozzávalók:

burgonyás tészta,
30 dkg sertés lapocka,
1 hagyma,
1 evőkanál olaj,
só,
bors,
pirospaprika,
petrezselyem,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 dl tejföl,
5 dkg reszelt sajt.

Alföldi húsos gombóc készítése :

A húsból pörköltet készítünk. Levét leöntjük, és a húst apróra vagdaljuk. A burgonyás tésztát kinyújtjuk, 5 x 5 cm-es négyzetekre vágjuk, és elosztjuk rajta a vagdalt húst. Gombócokat formálunk belőle, és vízben kifőzzük.
Tűzálló tálra rakjuk, ráöntjük a tejföllel elkevert pörköltlevet, majd a sajttal megszórva átsütjük.
Alföldi húsos gombóc, burgonyás tészta sertés lapocka hagyma bors petrezselyem zöldpaprika tejföl reszelt sajt

Alföldi húsos gombóc



Go to top of page