Alföldi húsos gombóc

Hozzávalók:

burgonyás tészta,
30 dkg sertés lapocka,
1 hagyma,
1 evőkanál olaj,
só,
bors,
pirospaprika,
petrezselyem,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 dl tejföl,
5 dkg reszelt sajt.

Alföldi húsos gombóc készítése :

A húsból pörköltet készítünk. Levét leöntjük, és a húst apróra vagdaljuk.

A burgonyás tésztát kinyújtjuk, 5 x 5 cm-es négyzetekre vágjuk, és elosztjuk rajta a vagdalt húst. Gombócokat formálunk belőle, és vízben kifőzzük.

Tűzálló tálra rakjuk, ráöntjük a tejföllel elkevert pörköltlevet, majd a sajttal megszórva átsütjük. Alföldi húsos gombóc, burgonyás tészta sertés lapocka hagyma bors petrezselyem zöldpaprika tejföl reszelt sajt

Alföldi húsos gombóc