Articsóka Okra Bimbóskel

Kertészet - Wiandt Díszfaiskola Bt. - Növényismertetés oldalak virágzó cserjék évelő virágok fenyő fajták bambuszok tavi növények díszfák, kerti tanácsok, fotók növényekről, kertészeti linkek fórumok.
 

Ismertetések, Leírások

 

Online Kertészeti Áruház

Cserjék, bokrok
Díszfák
Évelő növények
Szobanövények
Kerti tanácsok
Rózsák - Fenyők
Fűszernövények
Páfrányok
Gyümölcsfák
Bogyós növények
Vízinövények
Bambuszok
Díszfüvek
Zöldségek
Kertészeti linkek
Tuja videó
Fotók, képek
Arborétumok
Árnyékliliomok
Kertészeti lexikon
Receptek
webáruház

Zöldségek, zöldségfélék, zöldségnövények - Articsóka, Okra, Bámia, Bimbóskel

Articsóka, Okra, Bimbóskel

Articsóka

A fészkesek családjába tartozó évelő növény az articsóka, mely 3-4 éven át ad jó termést. Virágkezdeményt a 2. évtől hoz, ezt használják fel kinyílás előtt. A felnyílott virágok már durvák, rostosak, nem fogyaszthatók.
Április második felében lehet állandó helyre vetni 1*1 m-re. Így csak a következő évtől szedhető, a palántás articsóka viszont már az első termést ad.
Palántaneveléséhez februárban vessünk melegágyba, cserepekbe, így a palánták májusban kiültethetők.
Az articsóka víz és tápanyagigénye igen nagy. A téli fagy károsíthatja, ezért ősszel gallyakkal rakjuk körül, majd földdel kupacoljuk fel a töveket. Ősszel az elvirágzott virágszárakat el kell távolítani.

Bámia, Okra

A mályvafélék csoportjába tartozó egynyári növény a bámia.
Bulgáriában és a Kaukázus melegebb vidékein elterjedt. Hő és vízigénye igen nagy.
Zsenge termését fogyasztják szárítva fűszerként, konzerválva vagy levesként.
Magját május végén, június elején állandó helyére vetik 50-60 cm távolságra. A termés virágzás után 4-5 nappal szedhető, ettől kezdve naponta kell szedni, hogy zsenge legyen. Szedés után csak 1-2 napig áll el.

Bimbóskel

A bimbóskel a Földközi tenger vidékéről származik, ma egész Európában ismert és termesztett növény. Egyike a legjobban tárolható és fagytűrő káposztaféléknek. Az őszi és téli hónapokban kerül piacra.
Első évben hosszú, egy métert is meghaladó szárakat fejleszt, amelyen nagy kékes leveleket hoz és a levelek hónaljában nőnek a diónyi kis tömör káposztafejek, a kelbimbók.
Áprilisban vessük a magot szabadföldi ágyba. A hathetes palánták május végén ültethetők állandó helyükre 70*70 cm.re egymástól.
A bimbóskel szedése ősszel, az első fagyok után kezdhető, vagy ahogy a kelbimbók elérik a diónyi nagyságot. Ha a dér megcsípi, ízletesebb.
A töveket ősszel kiszedve, majd védett helyen homokba átültetve télen folyamatosan tovább szedhető. A téli zöldségszegény időszak értékes vitaminforrása.
vissza>> Zöldségek, zöldségfélék

Zöldségek zöldségnövények, zöldségfélék

Gyümölcsfák

Éva alma

Jonagold alma

Jonathan alma

Mutsu alma


Articsóka, Okra, Bimbóskel
Articsóka, Okra, Bimbóskel, Brokkoli, Cikória, Cukkini, Cékla, Endívia, Faketegyökér, Halványító zeller , Karalábé, Karfiol, Kárdi, Kerti laboda, Kínai kel, Kötözősaláta. Laskatök, Leveles kel, Lóbab, Mángold, Metélőhagyma, Pasztinák, Patiszon, Pitypang , Paradicsom, Rebarbara, Tojásgyümölcs, Zsázsa , Sárgarépa, Spárga, Spárgatök, Spenót, Sütőtök

Copyright (C) 2001-2013 

  Wiandt Díszfaiskola - Kertészet Komárom

Nézze meg feltöltött videóinkat

online kerti növények | virágok kertészet | talajtakaró növény árak | növények on line | receptek | kertészeti lexikon

Zöldségek, zöldségfélék, zöldségnövények - Articsóka, Okra, Bámia, Bimbóskel